Инициатива ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

Инициатива ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

Инициатива ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

????Инициатива ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ ????
На 15.03.2023 година учениците на ОУ "Свети свети Кирил и Методий" град Костенец обогатиха своите познания и умения за безопасно поведение на пътя.
В присъствието на г-жа Маргарита Минчева, заместник - кмет на община Костенец, г-жа Десислава Одажиян, заместник - председател на Общинската комисия по БДП и секретар на МКБППМН към община Костенец и г-жа Елица Малакова, инспектор детска педагогическа стая при РУ – град Костенец децата изгледаха видео урок на тема "Как да се движим безопасно". След което отговориха безупречно на всичките зададени въпроси по темата и показаха своите знания за правилата за движение по пътищата.
От своя страна, учениците представиха свои картини, постери и табла на тема "НЕ на вредните вещества и алкохола" и изказаха своето мнение по темата, като всички задружно застанаха зад позицията "ЗДРАВЕТО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ".
Основните им доводи, които ги мотивират да кажат "не" на наркотиците са:
• ако искаш да контролираш живота си, така че той да принадлежи на теб, а не - на наркотиците;
• ако искаш, докато си жив, да живееш пълноценно и да се радваш на всеки лъч светлина, вместо да потопиш съзнанието си в мрака.
Зависимостта не е решение, а добре прикрита лъжа, при
която доброволно се отказваш от свободата на разума си.
За финал на събитието, под ръководството на своя учител по физическо възпитание и спорт - г-н Димитров, учениците от 6 клас проведоха две щафетни игри на велосипеди и тротинетки.
Участниците демонстрираха умения, хъс, желание за победа и не на последно място истински се позабавляваха. Цялата публика бурно ги окуражаваше и ликуваше с тях.
Всички получиха награди лично от г-жа Минчева и г-жа Одажиян, заедно с пожеланията да бъдат здрави и все така дейни и решителни.