Състезание Spelling Bee 2021 година

Състезание Spelling Bee 2021 година

Състезание Spelling Bee 2021 година

ОУ” Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Костенец участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021


На 25.02.2021 г. се проведе училищният кръг от единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. 
 
Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 20 февруари до 2 март 2021 г в 164 училища в цялата страна. Класиралите се на първо място Максим Николаев Линков от VI клас и на второ място Калина Калоянова Дачева от VIIа клас ще представят училището на регионалните състезания, които ще се проведат на 27 март 2021 г. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 24 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.